Kundvagn
0 artiklar
  • Din kundvagn är tom.
 SELEN 220µg  Plus A, C & E

SELEN 220µg Plus A, C & E

1 / 1
SELEN 220µg  Plus A, C & E

SELEN 220µg Plus A, C & E

(1 recensioner) Recensera
SELEN Dosering: 1 Tablett/dag. 120 tabletter för fyra månaders förbrukning. Levereras i en praktisk förpackning som är lätt att öppna och försluta. Bara ett lätt tryck med tummen. Inget skruvande Mer än dubbla styrkan ...läs mer
Lagerstatus
  Finns i lager
99,00:-
Ordinarie pris 149,00:- Spara 34%
Fri frakt på allt
Snabb leverans

SELEN


Dosering: 1 Tablett/dag. 120 tabletter för fyra månaders förbrukning.

Levereras i en praktisk förpackning som är lätt att öppna och försluta. Bara ett lätt tryck med tummen. Inget skruvande

Mer än dubbla styrkan jämfört med andra  produkter på marknaden och till ett bra pris med vitaminerna A, C, & E.
 

De flesta Selen produkterna innehåller bara 100µg Selen medan vår Selen innehåller 220µg. Delar man vår selen tablett i mitten så får man 110µg Selen per halva. Motsvarande 8 månaders förbrukning.
Med tanke på att vårt Selen även innehåller vitaminerna A, C, & E så blir dags kostnaden väldigt låg.
Selen är ett livsviktigt grundämne som måste tillföras via kosten eller genom tillskott. Sveriges jordar har bland de lägsta halterna i världen. Intensiv odling, tungmetallnedfall och markförsurning har bidragit till att försämra halterna ytterligare. 
En studie i England har visat att 80% av den vuxna befolkningen lider av Selen brist på grund av processad och raffinerad mat som tagit bort de viktiga mineralerna från maten.

I Sverige och norra Europa är jorden mycket selenfattig och det dagliga intaget av selen är lägre än i andra länder. I Sverige och Storbritannien ligger det genomsnittliga dygnsintaget via kosten på cirka 40 mikrogram, vilket ligger nära den minimigräns på 20 mikrogram per dygn under vilken man riskerar allvarliga bristsymtom.

Gränsvärdena för selenintag är fortfarande omtvistade. Selen är ju också giftigt i för stora doser.  Men befolkningen i vissa delar av USA får i sig upp till 600 mikrogram selen per dygn via kosten. Och det finns studier med tillskott på 400 mikrogram selen dagligen som gett fina resultat på sköldkörtelfunktion.
 Epidemiologiska studier har också visat en jämförelsevis låg cancerförekomst hos befolkningsgrupper med naturligt högt intag av selen.

Ämnet Selen är döpt efter den grekiska mångudinnan Selene. Selen är ett viktig spårämne/mineral i alla kroppens celler. Det är också en av de viktigaste antioxidanterna och skyddar både mot oxidativ stress och tungmetaller .

En av de viktigaste studierna var den amerikanska NPC-studien som publicerades 1996. I denna dubbelblinda studie deltog 1312 patienter som tidigare hade haft en viss form av hudcancer. Efter tio år visade det sig att i den grupp som hade fått ett dagligt tillskott av 200 mikrogram  (Vårt Selen innehåller 220µg)
 Selen hade förekomsten av cancer minskat med 37 procent jämfört med kontrollgruppen.

Selen är viktigt för sköldkörtelhormoner, det ingår i många proteiner, det är viktigt för att coenzym Q10 ska fungera som det ska i cellernas energiproduktion. Och brist på Selen kan ge allt från leversjukdom till hjärt- och cirkulationssjukdomar, som tex åderförkalkning och högt blodtryck.
Det kan ge impotens, muskel- och ledbesvär, starr, hudbesvär och cancer. 

Kroppen behöver Selen
Selen
finns i alla kroppens celler. Det ingår i antioxiderande enzymer som skyddar mot fria radikaler och därmed en mängd sjukdomar och åldrande. Selen stärker hjärtat och andra musklers funktioner, verkar uppbyggande för levern, förebygger hjärtsjukdomar och stress, stärker immunförsvaret 
och förstärker effekten av vitamin E.

Avgiftar kroppen
Selen krävs för kroppens syreförsörjning och ämnesomsättning. Kroppens ”må bra”-hormoner, dopamin och serotonin, stimuleras av Selen. Selen har visat sig ha en skyddande effekt vid kvicksilverförgiftning och avgiftar kroppen från kadmium, ett giftigt ämne som bland annat ger upphov till högt blodtryck.
Det krävs även Selen för att kroppen ska kunna producera prostaglandiner som också är blodtrycksreglerande.

Upptag och källor:
Kroppens förmåga att ta upp Selen är god men i Norden har de selenfattiga jordarna gjort att nordbor har hälften så höga selenhalter i blodet jämfört med de som bor i USA.
Smör, fisk, kött, paranötter, fullkornsvete, lever, njure, ägg och råris är några av de livsmedel som innehåller högst halter av selen. 
Selen mängden i ett livsmedel påverkas inte enbart av selenhalten i jorden utan även av raffinering och tillagning av maten.
Se ovanstående punkt om problemet i England.

Vad händer vid brist på selen?
Selenbrist ger en ökad risk för cancer, hjärt-kärlsjukdomar, tungmetallförgiftning och för tidigt åldrande. Studier ha visat att selenbrist hos äldre kan leda till försvagade muskler.
Högst koncentration av selen finns i könskörtlar och sädesceller. Brist på Selen kan orsaka impotens och sterilitet.
Selen bidrar till en normal spermie produktion hos män.
Växtvärk är något som många barn drabbas av, men man vet inte säkert vad som är orsaken. Svenska barnläkare har gjort en studie som visade att värken förbättrades betydligt efter ett selentillskott.
Kan hjälpa vid depression och trötthet och bidra till ett normalt immunsystem
Förutom alla de som bor i områden med selenfattiga jordar så finns en ökad risk för brist för rökare, vegetarianer, gravida, äldre och växande ungdomar.
Depression, trötthet och nedsatt mental skärpa kan avhjälpas med ett tillskott av Selen.

Innehåll

Ämne            Mängd            RDI
Selen             220µg            400%
Vitamin A       800µg           100%
Vitamin C        80mg           100%
Vitamin E        12mg           100%

Rekomendationer
Förvaring: Kallt och torrt.
Överskrid inte dosen en tablett per dag.
Skall ej ges till personer under 18 år.
Förvaras oåtkomligt för barn.
Vid förvaring håll förpackningen försluten.
Om du tar några receptbelagda mediciner eller lider av några medicinska problem konsultera 
alltid din läkare innan du börjar med Selen.   
Känner du några biverkningar så avsluta Selen intaget omedelbart.

Produkten lades till i vårt sortiment 15-03-2019
Bengt, 01-05-2019
Förmodligen den bästa Selen produkten på marknaden om man ser till pris och innehåll.

Mvh
Bengt
Logga in eller skapa ett konto för att skriva en recension.

Ställ en fråga

Kunder som köpte den här produkten köpte också

Fri frakt på alla produkter!
Betala bekvämt mot faktura, bank eller kreditkort